Vetypizzauuni suoraan Pariisista Jyväskylän Ruusupuistoon


Valon kaupungin yhteydessä järjestettävässä Vetyä, valoa & voimaa -tapahtumassa kiteytyy sekä vedyn että valon voima ja vaikuttavuus. Kaksipäiväinen tapahtuma tuo Jyväskylään tuulahduksen vedyn monipuolisten mahdollisuuksien maailmaa ripauksella Valon kaupungin joka syksyistä taikaa. 

Vetyä kaikille aisteille

Tapahtuma rakentuu vetypizzauunin, Vihreä vetyvoima -näyttelyn, vetyrakettityöpajan ja valaistun jättimäisen nuken, DUNDUn ympärille. Näiden lisäksi tapahtumassa on mahdollisuus tutustua Toyotan Mirai-vetyautoon, joka huokuu vetyvoimaa sen kauneimmassa muodossaan. 


Pariisista tuodaan ensimmäistä kertaa Suomeen vetypizzauuni, jossa paistuu illan ajan herkullisia vedyn kypsyttämiä maistiaisia. Kuka tahansa voi lunastaa itselleen palan vetypizzaa vastaamalla leikkimieliseen vetyaiheiseen tietovisaan. Maistiaisia on kuitenkin tarjolla rajattu määrä eli suosittelemme saapumaan paikalle hyvissä ajoin. 


Pariisin sijaan Saksasta saapuu DUNDU. Tämä nelimetrinen valaistu nukke on lumonnut katsojia ympäri maailmaa. DUNDUn vangitseva luonne herättää ihmetyksen ja yhteenkuuluvuuden tunteen niin lapsissa kuin aikuisissakin. Sanotaan, että ainoa asia, joka on tätä jättiläistä suurempi, on sen sydän. Kuten ei vetyäkään, niin ei tätäkään valtavan kokoista hahmoa tarvitse pelätä – päinvastoin!


Perjantaina Tutkijoiden yön osana järjestettävä vetyrakettityöpaja konkretisoi vedyn voimaa. Työpajassa valmistetaan vetyä elektrolyysillä: vesi pilkotaan sähkön avulla vedeksi ja hapeksi. Vety kerätään pulloon ja pullon suulle tuodaan tulenlähde. Koska vedyssä on paljon energiaa, tulen vaikutuksesta se ”räjähtää”, ja pullo ampaisee ilmaan kuin raketti. 


Aalto2-museokeskuksessa avattiin 31.7. Vihreä vetyvoima -näyttely, joka huipentuu tähän tapahtumaan. Interaktiivinen näyttely tuo ilmi vihreän vedyn mahdollisuuksia ja roolia Keski-Suomessa sekä avartaa vedyn merkitystä uusiutuvana energianlähteenä. Näyttely tarjoaa muun muassa mahdollisuuden ajaa radio-ohjattavaa vetyautoa. 

Vety on suunta tulevaisuuteen

Vihreän vedyn voima on vielä kysymysmerkki useimmille meistä. Tapahtuma tarjoaakin mahdollisuuden tutustua vetyyn ja sen mahdollisuuksiin, hauskalla ja nokkelalla mutta opettavaisella tavalla. Tapahtuma sopii kaikille kokemuksen ja uuden tiedon nälkäisille; nuorille, aikuisille, perheille ja senioreille. Vetyä, valoa & voimaa tarjoaa vetyä kaikille ja kaikille aisteille!

Tapahtuma järjestetään perjantaina 27.9. klo 17.30-22.30 ja lauantaina 28.9. klo 19-22.30. Suosittelemme saapumaan paikalle jalkaisin ja Linkki-paikallisliikennettä hyödyntäen, vähäisen parkkitilan vuoksi sekä ruuhkien välttämiseksi. 

Lisätietoja julkaistaan Facebook-tapahtumassa: Vetyä, valoa ja voimaa 2024


Tapahtuman sisältö ja aikataulu


Vetypizzauuni
Paikka: Ruusupuiston aukio
Kellonaika: 19.00-22.00

Hydrogen rocket workshop

Paikka: Ruusupuiston aukio
Kellonaika: 17.30-19.00 (vain perjantaina)

DUNDU Giant of Light

Paikka: Ruusupuiston aukio
Kellonaika: 20.00-20.30, 21.00-21.30 & 22.00-22.30

Vihreä vetyvoima -näyttely

Paikka: Aalto2-museokeskus

Kellonaika: Auki klo 23.00 asti (vahvistamaton)

info avatar

Cefmof

Share with


Top