Koe vihreä vetyvoima Aalto2-museokeskuksessa Jyväskylässä

Uusiutuvien energialähteiden merkitys kasvaa jatkuvasti. Vihreä vety on noussut esiin yhtenä ratkaisuna, mutta sen arkielämään tuomat mahdollisuudet ovat vielä monelle kuitenkin kysymysmerkki: mitä vihreä vety on ja millaista roolia se voisi näytellä elämässämme Keski-Suomessa?

Näitä kysymyksiä valottaa Aalto2-museokeskuksessa avattava interaktiivinen näyttely ”Vihreä vetyvoima”. Näyttely on suunnattu erityisesti 8–13-vuotiaiden koululaisryhmille ja perheille, mutta se soveltuu myös kaikille aiheesta kiinnostuneille. Näyttelyssä voi kokea esimerkiksi vedyn valmistusta ja käyttöä omin käsin.

Näyttely avautuu 30. heinäkuuta avajaistilaisuudella, jossa Jyväskylän kouluista valitut 2–7-luokkalaiset pääsevät tutustumaan näyttelyyn yhdessä kaupunginjohtaja Timo Koiviston kanssa. Koko yleisölle näyttely avautuu 31. heinäkuuta ja on avoinna 29. syyskuuta asti, huipentuen Valon kaupunki – ja Tutkijoiden yö -tapahtumiin.

Näyttelyn järjestää Central Finland Mobility Foundation (Cefmof), joka on Jyväskylän kaupungin, TOYOTA GAZOO Racing World Rally Teamin ja Toyota Mobility Foundationin perustama säätiö. Cefmofin missiona on edistää kestävää kaupunkisuunnittelua ja liikkuvuutta Keski-Suomessa erityisesti vihreää vetyä hyödyntämällä. Vetynäyttelyn kautta Cefmof pyrkii lisäämään kansalaistietoutta ja -kiinnostusta jo ennen kuin vihreä vety on näkyvästi keskisuomalaisten arjessa esillä.

Näyttelyn toteutukseen ovat osallistuneet erilaiset paikalliset toimijat niin tutkijoista museoon, ja näyttely haluaakin havainnollistaa, millaista osaamista ja potentiaalia Keski-Suomessa on vihreään vetyyn liittyvälle yhteiskehittämiselle.

”On todella hienoa, että näyttelyn pääosassa ovat lasten ja nuorten näkökulmat, ja odotan suurella mielenkiinnolla kuulevani niistä näyttelyn avajaisissa. Jyväskylässä on paljon intoa ja osaamista edistää kestävää kaupunkikehitystä ja vihreän vedyn hyödyntämistä – tämä näyttely on loistava esimerkki, mitä voimme saavuttaa yhdessä tekemällä”, kertoo Cefmof-säätiön hallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

”On hienoa saada uudenlainen näyttely meille Aalto2:seen. Museokeskus on täydellinen paikka yhteiskunnalliselle keskustelulle, oppimiselle ja ihmisten kohtaamiselle. Cefmofin kanssa pääsemme nyt haastamaan itseämme taiteen, tieteen ja liike-elämän rajapinnoilla ja esittelemään tulevaisuuden innovaatioita. Olen iloinen, että voimme tarjota alustan tällaiselle kokeilulle. Toivottavasti mahdollisimman moni käy tutustumassa vihreän vedyn voimaan syksyn aikana”.

Vihreä vetyvoima -näyttelyn on tuottanut Cefmof yhdessä Aalto2-museokeskuksen, Redanredan Oyn ja Tiimiakatemian kanssa. Näyttelyn kesto on 31.7.–29.9.

Lisää tietoa ajankohtaisista asioista löydät Cefmof-kanavilta:

Yhteydenotot näyttelyä koskien:

nayttelyinfo@cefmof.org

info avatar

Cefmof

Share with


Top